Insiderkrönikan

Sedan oktober 2013 skriver jag varje vecka ”Insiderkrönikan” som publiceras på Dagens Industris sajt, www.di.se. Krönikan innehåller mina tankar om den senaste registrerade insynshandeln med fokus på den svenska aktiemarknaden.

Det är främst de svenska insynspersonernas agerande jag kommenterar, men det händer även att jag tar upp insidersentimentet på andra aktiemarknader eller i enskilda utländska bolag. Krönikan leder ofta fram till köp- eller säljtips i enskilda aktier baserat på insynspersoners agerande. I analysen tar jag hänsyn till hur insynspersonerna har agerat den senaste tiden, historiskt, vilken position de har, deras tidigare ägande och en rad andra faktorer.

Det är min forskarbakgrund, särskilt inom insynshandel, som har lett fram till att jag skriver krönikan.

Varför följa insynspersoners agerande? De sitter på ledande positioner i börsnoterade bolag, har stor kunskap om branschen och företaget och köper/säljer aktier med den kunskapen. Insynspersoner är duktiga på att tajma marknaden hyggligt bra, investerar långsiktigt och agerar på sin unika insyn i börsbolagen.

Viktigt om köp- och säljtipsen i Insiderkrönikan:

1) Om du följer köp- och säljtipsen i Insiderkrönikan så gör du det på eget ansvar. Jag tar inget ansvar för det utfall du får. Du bör vara försiktig med att följa enskilda tips, särskilt i små bolag, förhoppningsbolag eller krisdrabbade bolag.

2) Tipsen har utvärderat med den kursutveckling som aktien har haft från stängningskursen den dagen då tipset gavs. Det innebär att eventuell kursuppgång under dagen och efter att tipset har getts inte inkluderas i värdeutvecklingen. Om bolaget har gjort en utdelning efter tipsdagen så inkluderas den i värdeutvecklingen. Utvecklingen jämförs med Stockholmsbörsen inklusive utdelningar i form av SIX Portfolio Return Index, SIXPRX.

3) Ett köp- eller säljtips ska ses med en horisont på minst 6-12 månader, men ofta längre. Längden beror på hur insynspersonerna i bolaget agerar.

/Erik

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

One thought on “Insiderkrönikan

  1. Pingback: Insiderkrönikan – utvärdering av aktietips |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *