Insiderkrönikan – utvärdering av aktietips

Förra hösten kontaktades jag av en av redaktörerna för Dagens Industris sajt, www.di.se. ”Kan du tänka dig att skriva en veckokrönika om insynshandeln i svenska börsbolag?” – frågade han mig. Snart ett år och 45 krönikor senare ångrar jag inte mitt positiva svar på frågan.

Att de frågade mig beror ju på att jag som forskare på Handels i Göteborg utvärderade värdet av att följa insynshandeln. Efter min tid som forskare utvecklade jag en förvaltningsmodell som följer insynspersoners placeringar tillsammans med forskarkollegan Markus Rosenberg och som idag är fundamentet i förvaltningen i det fondbolag jag leder.

DI-folket ville också att jag skulle ge tips på aktier att köpa (och sälja) baserat på mina observationer – en utmaning då jag som forskare tydligt kritiserat tidningarnas aktietips. Men när jag antog utmaningen bestämde jag mig för att vara tydlig med hur aktietipsen utvecklade sig.

Utvärdering av aktietipsen i Insiderkrönikan

Därför har jag nu skapat en flik på bloggen ”Insiderkrönikan” där tipsen finns för allmän beskådan. Utvärderingen uppdateras på veckobasis (just nu är uppdateringen per den 22 augusti).

Transparens. Ett slitet ord i finansbranschen, men ändå det jag vill ska genomsyra tips-utvärderingen.

Den som följer aktietipsen gör så på egen risk – på börsen lämnas inga garantier. Ett varningens ord för den som bara följer enstaka aktietips är också på sin plats – om du gör det är risken mycket stor att du går på en rejäl nit.

Jag får många mail kring Insiderkrönikan och det tycker jag bara är kul. Har du några frågor kan du alltid skriva till mig direkt eller som en kommentar här på bloggen.

Under de 47 veckor som jag har skrivit krönikan har det hunnit bli 45 krönikor. Av dessa har inte mindre än 4 skrivits från semestern i fjärran land och många på ”fältet”. Denna vecka blir den tredje veckan som jag håller upp men om jag skrivit hade det troligen blivit ett par positiva rader om köpen i Björn Borg och Venue Retail Group. Men redan nästa vecka är jag tillbaka igen och synar insynshandeln i sömmarna.

Hoppas att du uppskattar den nya fliken!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *