5 december – stora affärer

21.11
Gör en del efterarbete och stämmer av de kommande dagarnas affärer i fonderna. Det är en hel del att hålla koll på och det är skönt att göra en avstämning när telefonerna har tystnat.

18.09
Snackar med såväl mäklare som depåbanken. Personen på depåbanken försökte ta sig hem i snökaoset i Stockholm. Med begränsad framgång visade det sig.

17.40
Har kört ett hårt pass med insiderkörningar kring ett antal intressanta länder, men också pratat en bra stund med vår advokat och de andra på bolaget kring en uppgift vi fick igår av styrelsen. Nu ska jag instruera vår mäklare i London, som gör alla våra aktieaffärer, om en rad större affärer. Först ut till rakning blir Asien.

15.00
Undersöker insider-rapportering på ett flertal intressanta marknader. I vår förvaltning idag tar vi rygg på 166 000 insiders som äger aktier i sina egna bolag. Och det lär snart bli fler.

14.07
Besvarar ett brev jag fått med en fråga om karriärtips till en kille som önskar arbeta med kapitalförvaltning i framtiden.

13.47
Har haft ett trevlig samtal med en kontaktperson på Pensionsmyndigheten. Hon är alltid lika trevlig och servicegrann. Av den anledningen är det alltid enkelt att ha med myndigheter att göra. Ämnet för diskussionen var mer än spännande dessutom.

13.27
Fortsätter dagen med omallokeringar i portföljerna. Men först blir det till att justera aktieägarbrev.

12.22
Har korrespondens med en dataleverantör kring nya marknader där vi kan följa insiderhandeln.

12.02
Lunchdags. Japanskt. Och efter lunch blir det telefonsamtal med advokaten, med Pensionsmyndigheten och analys av en rad aktiemarknader. Viktigt och välspenderad tid under resten av dagen.

10.47
Klar med de stora penseldragen kring en omallokering i Asien. Det är ett antal hundra miljoner som kommer att omsättas. Men det är en affär som är utspridd över ett antal dagar.

10.05
Noterar att vi får ganska fina inflöden i vår Asienfond nu. Den har gått som tåget så jag är inte förvånad. Däremot positivt överraskad över inflöden som för ett år sedan inte fanns. Kul.

09.49
Satt uppe och arbetade med en akut grej till tidigt på morgonen idag så starten blev en aning försenad. Jag har haft lite för bra koll på Asienbörserna i natt för att ha fått någon vidare nattsömn. Noterade att Samsung Electronics som är ett stort innehav i våra fonder noterade ett nytt prydligt all-time-high i morse. När aktien stängde var den +1,8% och stängde på 1 455 000 won. Annars har det varit en blandad utveckling i Asien där flera marknader har tuffat på riktigt bra men andra har haft det svårare.

Idag kommer jag arbeta ganska intensivt med två saker; den ena är hemlig och är en uppgift jag fick med mig från gårdagens styrelsemöte, och den andra är att förbereda en serie stora affärer under de kommande dagarna. De stora affärerna beror dels på inflöde från de årliga PPM-insättningarna samt att vi gör en översyn av våra placeringar generellt. Det kommer innebära mycket att göra för våra mäklare. Men det gillar de naturligtvis eftersom de då tjänar rikligt med pengar.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *