En liten kul grej…

Om du läser min blogg idag, lördag, så tycker jag att du har rätt att få höra om en kul grej. I veckan som snart har passerat så bestämde jag mig för att skriva om livet som fondförvaltare under en dag. Det visade sig vara en uppskattad insats och jag fick många frågor dels via bloggen, men framför allt skickade direkt till mig via e-post eller via Twitter (@Erik_Liden). Kul, tänkte jag, och så tänkte jag vidare.

En del av frågorna gällde om det verkligen var en ”vanlig” dag som jag beskrev i realtid. ”Hur mycket sover du?” frågade några, och andra undrade om den förvaltningsmodell som jag varje dag förvaltar efter. En del kollegor i branschen hörde av sig och tyckte att det var ett intressant ”grepp”, alltså att berätta hur en helt vanlig dag för en förvaltare ser ut. Andra tyckte att det var kul att ”praoa” hos ett fondbolag för en dag. Det var så kul att jag tänkte ”varför begränsa sig till en dag…?”.

Så, nästa vecka kan du följa fondförvaltaren under en hel vecka – från måndag till fredag!

Nu är ju ingen vecka vanlig, i något jobb för den delen, men jag tänkte ändå att det kan bli mindre dramatiskt att beskriva en hel vecka samtidigt som det händer en hel del spännande saker som jag kan skriva om på ett snabbt och avskalat sätt. När de händer. Om jag reagerar på en fråga som plötsligt blossat upp i media så kan jag skriva om det.

Men vänta er inte att jag ska uppdatera varje kvart, jag har ju ett jobb att sköta Fast, om jag känner mig själv rätt, så är det nog just så det blir ändå 🙂

När jag tittar i kalendern för den kommande veckan så ser den nästan helt ren ut. Så när som på ett styrelsemöte på tisdag då vi även ska ha en hemlig gäst som kommer att berätta om hur Scientia kan arbeta mot institutioner framöver.

Jag kan inte lova att skriva om specifika saker – det som skrivs det skrivs – men det jag kan lova att det blir en vecka som kommer att innehålla mycket och det blir fart och fläkt. Det blir avskalat – vaknar jag 03.27 för att kolla hur våra största innehav i Asien utvecklas så är det just så det är.

Kanske undrar du hur man startar ett fondbolag och vad som krävs, om vår modell, min bakgrund, eller något annat? Då kan du kontakta mig via e-post på erik.liden@scientia.se eller skriva som kommentar till mina dagliga uppdateringar så svarar jag under dagen. Garanterat.

Hoppas att du åker med i mitt fondbolag under 5 dygn!

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One thought on “En liten kul grej…

 1. Verkligen ett nytt grepp på att få följa en fondmäklare,
  och en uppkäftig sådan.
  Erik, skall vi försöka få en debatt om det omdiskuterade
  insiders micklande med olika förvaltningsalternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *