Uppdatering om kollektivets gissning om börsen 2012…

För en vecka sedan fick jag en fråga i min inbox: ”Hur ligger jag till i börsgissningen?”. Därtill fick jag också en uppmaning om att ge svaret i form av ett inlägg och här kommer svaret…

I ett inlägg i juni frågade jag vad ni tror om börsutvecklingen 2012. Vi stöd just då inför ett viktigt val i Grekland som gjorde att många ryggade inför själva frågan. Det visade sig som så många gånger förr att vi oroar oss överdrivet mycket när det ser negativt ut (just som man inte oroar sig alls när allt ser bra ut för stunden). Gissningarna hamnade lite ”all over the place”. Den mest negativa gissningen hamnade på -22 procent och den positivaste gissningen på +25 procent.

Så nu till frågan från den ytterst sympatiske herren som jag inledde inlägget med som njuter av livet i Upplands Väsby – hur har det gått för just honom? Tja, han gissade på +2 procent och ligger således en bit ifrån dagens utfall på +11,75 procent, även om mycket fortfarande kan hända.

Eller rättare sagt – det mesta kommer fortfarande att hända.

De som leder denna ”tävling” av de 107 som svarade på utmaningen är två stycken som gissade att Stockholmsbörsen skulle sluta 2012 på +12 procent. En av dessa herrar arbetar idag som rådgivare på en av storbankerna i norra delarna av Sverige.

Alla svar och nuvarande börsutveckling kan du se i nedan figur!

Vi är nu just i inledningen av rapportperioden för det tredje kvartalet. Mycket kan fortfarande ske. Många bolag ska berätta hur det tredje kvartalet har utvecklat sig och dessutom är det ett stundande presidentsval i USA. Ikväll äger exempelvis den tredje och sista debatten mellan president Obama och utmanaren Mitt Romney rum. Utfallet av detta val kan naturligtvis påverka marknaderna. Själv sätter jag väckarklockan i natt för att se hur duellen faller ut.

Min fråga till dig är hur du tror att börsåret 2012 slutar i Sverige? Bidrag med ditt svar nedan!

Vad tror du idag om hur börsåret 2012 slutar?

 • -5 till + 5% (46%)
 • +5 till +10% (21%)
 • +10 till + 15% (15%)
 • Bättre än +15%, man är väl optimist (10%)
 • -10 till -5% (5%)
 • Sämre än -15% (3%)
 • -15 till -10% (0%)

Röster: 39

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One thought on “Uppdatering om kollektivets gissning om börsen 2012…

 1. Pingback: ”Börsen ska ner till årsskiftet…” |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *