GHP: insiders fortsätter köpa, kursen stiger

När jag senast kommenterade Global Health Partner hade aktien repat sig något från den störtdykning som den gjorde från ungefär 5 kronor då jag skrev om den första gången till 3,40. En kvartalsrapport för det andra kvartalet som kom in betydligt sämre än en del investerare hade väntat sig tog bort alla köpare och flera aktieägare sprang mot utgången.

Det blev då som det så ofta blir när många vill sälja en aktie samtidigt – en överreaktion. När nu insiders fortsätter att öka sina innehav – nu senaste när den största ägaren köpte motsvarande 3 procent av alla utestående aktier i bolaget – så stiger kursen igen. Kursen står nu högre än när jag utnämnde den till månadens insideraktie i InsiderAnalys. Under kortare perioder under dagen idag handlades aktien idag till 5,35 kr.

Vad lär man sig av detta? Aktiemarknaden är inte en plats för flyktiga och snabba beslut – det är en plats där resonemanget istället ska kretsa kring långsiktiga investeringsbeslut där man resonerar i termer av att köpa en del av ett sunt företag med god potential att växa och därigenom generera såväl utdelningar som en stigande aktiekurs. Utan att gå in på detalj kring GHP-aktien är jag övertygad om att det är en aktie som har stor potential till att fortsätta sin återhämtning.

Jag har själv bedrivit en hel del forskning kring hur marknaden reagerar på såväl positiv information och det finns en viktig gemensam nämnare: marknaden överreagerar på all information!

Det ska bli extra intressant att följa aktiens framfart framöver, men det köp som gjordes den 14 september av storägaren Bo Wahlström via bolaget Metroland BVBA och som uppgick till 2 miljoner aktier är en ytterligare indikation att något positivt är på gång.

Men glöm inte hur jag alltid har propagerat: insiders agerar alltid före något är på väg att ske; vanligen 3-6 månader. Om vi ska tro det större köp på 2,7 miljoner aktier som Wahlström gjorde i mitten av juni så är den tiden nu…

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *