En AP-fond – när ni får välja

Några av er har svarat på min fråga om hur många AP-fonder ni skulle vilja se och majoriteten väljer en fond. Nu vet jag ju inte argumenten bakom, men jag kan tänka mig att många känner som Leif Hållstedt som skrev denna kommentar tidigare idag.

Det Leif menar är helt enkelt att man borde kunna föra arbetet betydligt enklare och göra det genom att endast fokusera på att handla upp förvaltningstjänster där externa fondbolag sköter jobbet. Med de belopp som vi talar om här bör arvodena kunna förhandlas väsentligt.

Oavsett hur man ser på det så har Leif helt rätt. Men idag försöker AP-fonderna både förvalta pengar själva och samtidigt handla upp tjänster externt där man saknar kompetens. Jag tror också att det bästa vore att fokusera på en istället för två svåra uppgifter. Och visst är det enklare att hitta duktiga förvaltare än att förvalta själv.

Jag följer debatten på området med spänning och vid tillfälle hoppas jag också kunna läsa AP-fondsutredningen. Det är en gedigen produkt som jag tidigare skrivit om och det är sannerligen inget man gladeligen packar ner i semesterväskan. Men den är välskriven och har ett sällan skådat omfång.

Fortsätt gärna rösta på hur många AP-fonder du helst skulle vilja se!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *