Insiderköp i Global Health Partner

I Finansinspektionens insynsregister för den 23 augusti redovisades att styrelseledamoten Lottie Svedenstedt ökade sitt innehav med 130 000 aktier till 550 000 aktier den 21 augusti.

Hon ökar alltså sitt innehav med omkring 30 procent och transaktionens storlek ligger på 500 500 kronor räknat till stängningskursen på 3,85 kronor den 21 augusti. Aktien handlades denna dag i spannet 3,79-3,99 kronor per aktie.

Nu är inte transaktionens storlek särskilt intressant. Möjligen är det lite mer intressant att köpet genomfördes av en styrelseledamot. Men det som är intressant i det här fallet är att det är det första positiva tecknet sedan den negativa kvartalsrapporten för det andra kvartalet släpptes.

Som bekant var jag positiv till aktien före kvartalsrapporten baserat på hur insiders hade agerat i aktien den senaste tiden. Insiders ökar sällan sina innehav kraftigt före en kvartalsrapport om inte något bra är på gång – denna gång var dock ett tråkigt undantag. När en insider ökar vid dessa nivåer, som är runt aktiens lägsta nivåer som börsnoterat bolag, är det självklart intressant. Jag skulle gärna se ytterligare insiderköp men att köp sker nu är att betrakta som positivt.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *