Norman är fifty-fifty in the money

För en tid sedan ställde jag en fråga här på bloggen om ni anser att Norman-beloppet är användbart för er som fondsparare. En kort reflektion kring svaren följer.

Av de som svarat anser omkring hälften att det underlättar fondsparandet. Och det är faktiskt ett bättre betyg till Norman än vad jag hade väntat mig. OM jag hade haft ett bättre underlag, alltså fler som svarat, hade dock min tolkning blivit att hälften anser att det inte är användbart. För att det är roligare att kritisera ett uruselt mått och att jag vet att man inte frågat fondspararna om det överhuvudtaget är något man önskar.

Jag ser fram emot att fortsätta kritisera korkade mått som bara ökar belastningen på små fondbolag. Att lägga tid på onödigheter som kunderna dessutom aldrig efterfrågat ökar bara kostnaden som oavsett måste vältras över på investerarna. Men det tror jag att många fondsparare inte fattar. Tyvärr.

Och däri ligger också kärnan i problemet – fondsparare kan inte koncentrera sig på för mycket information samtidigt när man ska fatta investeringsbeslut. För storbankerna som redan skinnar sina fondsparare är det däremot mumma att marknadsföra korkade Norman-beloppet. För att blidka politikerna. Så, inget är alltså nytt under solen.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *