InsiderAnalys maj vs. klurigt börsläge

Jag har just skrivit InsiderAnalys för maj 2012 och bilden för vad insiders gör just nu kan sammanfattas i följande:

 • Andelen köp: 69 % (andelen köp till mitten av månaden var 75 %)
 • Aktiviteten: 5,5 %
 • Månadens insideraktie för maj blev kökstillverkaren Nobia där VD samt 3 styrelseledamöter – däribland ordföranden – köpte aktier.

Det finns många bolag där insiders var positiva under under maj. Mest positiva var de dock i Nobia. Bolagets VD, Morten Falkenberg, ökade sitt innehav med mer än 50 %. Den andre piloten i bolaget, alltså styrelseordförande Johan Molin, mer än dubblade sitt tidigare innehav.

Köpen är intressanta då bolagets kurs i det närmaste ligger på en absolut botten-notering sedan aktien introducerades på börsen 2002. Mot bakgrund av kombinationen stora insiderköp från bolagets absoluta toppskikt samtidigt som aktien når en bottenkurs kan man fråga sig om det är en turn-around på gång.

InsiderAnalys för maj 2012 hittar du här !

Jag konstaterar att insiders har varit köpare, framförallt juni-december 2011, och nu april-maj 2012. Alla fakta som vi har för handen gör gällande att vi står inför en större uppgångsfas. Men den bilden grumlas rejält av framförallt krisen i Europa. Att Grekland ska ”trilla av pinnen” ligger nu i investerarnas förväntansbild och är alltså inprisat i kurserna. Därför förvånas jag av att marknaden fortfarande kan reagera negativt på en ”Grexit”. Spanien ligger förstås och spökar som ett problem och som kan få väsentligt större effekter än Grek-soppan.

Oavsett hur grumlig bilden är kring Grekland och Spanien är så är mitt bas-scenario att vi ska upp mycket kraftigt från nuvarande nivåer. Men det lär bli en svängig börs när grekerna utkämpar sin sista strid.

Så jag är fortfarande relativt säker på att insiders får rätt även denna gång. De brukar köpa ordentligt före den större börsuppgångar och det ska mycket till för att denna gång ska vara annorlunda.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *