”Den här fonden vill vi ha!”

Helgen är här, och det är alltid lika skönt. Då kan man koppla bort jobb och koppla på resten av livet. För mig har det varit en viktig arbetsvecka med strategidiskussioner, ägar- och styrelsekontakter och dragningar för potentiella investerare i våra fonder.

Det där med resten av livet är intressant – som entreprenör är det svårt, det där med utanför-jobbet-aktiviteter. På det sättet är jag en kanonentreprenör! I varje fall om jag ska tro Karin, min bättre hälft, som väckte mig i morse med just den kommentaren. Och hon är klok och har oftast rätt – så idag hade jag tänkt göra något utanför jobbet 🙂 Det får bli mossrivning och gräsklippning. Men innan det…just det – jobb. Allra först, dock, ett inlägg här!

Igår skrev jag ett inlägg där jag frågade er vilken som är den trend som ni anser är rätt för framtiden. Ingen seriös marknadsundersökning direkt, men jag måste nog ändå säga att det gav en intressant bild av vad ni söker. Det är naturligtvis intressant kunskap i mitt jobb, men är mer intressant för den sidan av mig som också placerar i fonder.

Så utan vidare utläggningar – det här är fonden NI vill ha:

En Afrikafond som placerar i small-cap bolag i energisektorn som, med konventionella mått mätt, är lågt värderade. Och etiken skiter ni blankt i.

Ett helt underbar fond eftersom den visar att ni 1) fokuserar på möjligheten till hög avkastning vilket sannolikt energibolag i Afrika har möjlighet att ge, och 2) vet att det kanske tullas lite på etiken i denna typ av bolag – och då även i Afrika. Även om Lundin Petroleum är av en annan åsikt, vilket stämman under veckan visade.

Till er som deltog i ”undersökningen” – tack! Till er andra – fortsätt rösta!

Jag funderar över ett mer traditionellt insider-inlägg inom kort. Alltså, ett sådant som är lite mer debattorienterat och som kommer vara betydligt mer provokativt än de senaste inläggen. Men det kommer att ta tid och jag vill göra det rätt. HAr redan påbörjat det men det kommer nog ta en dag att skriva resten…Oavsett – när det kommer förstår ni nog vilket inlägg jag tänkte på!

Jag önskar er en skön – och förhoppningsvis arbetsfri – helg!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *