Vilken är ”rätta” fondtrenden?

Godmorgon!

Jag hade igår en dragning inför kunder hos en pensionsrådgivare och med några kunder diskuterade vi vilken trend de skulle vilja se bland framtidens aktiefonder. Det fick mig att tänka. Det har funnits en trend bland internationella fondbolag att skapa särskilda tillväxt- och värdebaserade aktiefonder och det har i allra högsta grad funnits en trend att hitta enskilda aktiemarknader med en mer exotisk karaktär på vilka man har startat fonder.

Vilken trend är mest intressant för framtida aktiefonder och vad saknar du bland de som finns idag? Jag får en känsla att de flesta av mina kollegor bland fondbolagen startar fonder som de TROR att kunderna/spararna är mest intresserade av. Och visst, bättre det än motsatsen, men jag noterar också att många fonder ofta står och stampar i förvaltat kapital och därför även på sikt tampas med frågan om överlevnad – en fond med ett begränsat kapital under förvaltning är en förlustmaskin för fondbolagen och därigenom även för spararna.

Jag har själv en massa synpunkter och tankar kring vad som är den rätta trenden för framtidens fonder, men jag är mer intresserad av vad ni tycker och tänkte därför ställa en rad frågor denna fredag och istället se vad NI tycker. Ni kanske vill dela med er av en specifik fond som ni saknar – använd då möjligheten att kommentera detta inlägg!

Hoppas ni deltar!

Vilken huvudinriktning vill du helst att nya fonder har?

Visa resultat

För fonder som fokuserar på TYP av bolag, vilken intresserar dig mest?

Visa resultat

För fonder som fokuserar på en viss REGION, vilken intresserar dig mest?

Visa resultat

För fonder som fokuserar på bolag i viss SEKTOR, vilken intresserar dig mest?

Visa resultat

För fonder som fokuserar på visst LAND, vilken intresserar dig mest (OBS - du kan välja max 3 länder))?

Visa resultat

För fonder som fokuserar på BOLAGSSTORLEK, vilken intresserar dig mest?

Visa resultat

För fonder som fokuserar ETISK inriktning vilken intresserar dig mest?

Visa resultat

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *