Sega, men på köpknappen

April-månader är rapportmånader. Och eftersom många av börsbolagen lämnar sina kvartalsrapporter för årets första kvartal så är också insiders förhindrade från att göra affärer då.

Det brukar innebära att just april är en månad då insideraktiviteten är blygsam och föregående månad är inget undantag. Endast 61 insiders gjorde en affär under månaden vilket innebär att knappt 1,2 procent var aktiva, men så är också april den kalendermånad med lägst aktivitet efter juli.

Insiders - sega under april

Insiders har alltså varit sega under april. Men de som är aktiva har varit betydligt positivare än under årets inledning. 82 procent av aktieaffärerna har varit köp, och det är inte fy skam. Det mest intressanta med denna höga siffra just nu är att ett positivt agerande är något jag hoppades se för att få en förstärkt övertygelse om en kraftig börsuppgång under 2012. Mot bakgrund av den senaste tidens vinsthemtagningar så får det mig att se positivt på den närmaste tiden för börsen, framför allt från sensommaren och framåt. Man ska inte glömma de stora insiderköp som registrerades under perioden juni-december 2011. De köpen har redan visat sig vara bra och har tydligt signalerat att insiders tycker att deras egna bolag tryckts ned för mycket.

Vad mer kan sägas om den gångna månaden? Jo, att 90 procent av aktieaffärerna bland insiders i finansbolagen har varit köp och att 7 av 8 aktiva VD:ar har köpt. Starka signaler trots låg aktivitet alltså.

Jag skriver som bäst på InsiderAnalys för april och funderar över vilken aktie som ska bli månadens insideraktie. SCA ser intressant ut, och kanske Investor. SCA eller Investor – det är frågan. Den som lever får alltså se i kommande InsiderAnalys…

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *