Twenty-four seven…

Twenty-four seven, eller 24/7, eller…tja dygnet runt. Så har det sett ut för mig den senaste tiden, med jobb alltså. Det är mycket helt enkelt. Mest på grund av rapportering till olika myndigheter, men också styrelsemöten, möten om framtiden för mitt bolag, och många som ska ha sitt. Hur kul som helst naturligtvis. Och så en hastigt påkommen köksrenovering som knackade på axeln. Ja, mitt jobb bestod egentligen bara att hjälpa montören att göra jobbet i slipa-spackla-slipa-spackla-boogien. Men huvva – det var jobbigt. Sista skiktet i natt gick på 03:40. Jodå. Noll-tre-fyrtio.

Men jag har inte lämnat detta forum. Åh nej, inte i närheten. Men en dag som den idag känner jag att behovet av att göra en uppdatering är viktigare än på länge. Börsen har fått rejäl hicka idag, -4%, och nedgångarna ville inte sluta.

Det kanske då är intressant att höra vad insiders gör. De köper. Förvånad? Det borde du inte vara…när media skriver ”sälj”, när ”experterna” skriker…ja…”sälj”! – då köper insiders. Och så har det alltid varit. Det brukar innebära att det är ett ypperligt köpläge. Min bild av läget är också att det är en bra tidpunkt att öka sitt ägande nu. Jag hade nog gissat att vi skulle få en något stillastående eller svagt sjunkande börs under sommaren med därefter följande stigande kurser under oktober och resten av året. Nu har verkligheten ändrat på den tesen och det gör inte mig något. Däremot tycker jag det är ett bra läge att öka ägandet på börsen. Det är dock möjligt att det kommer dyka upp ännu bättre lägen den närmaste månaden, men jag har svårt att se att det ska finnas mycket bättre lägen. Bolagen levererar bättre rapporter än marknaden har väntat sig, de delar ut fina utdelningar och livet leker. Men inte på börsen för där råder ”förväntans”-världen. Och i den världen tittar man i kristallkulor.

Men eftersom det ofta är tjänstemän som kikar i kristallkulor som mest består av plast av dålig kvalitet så är sikten allt annat än klar.

Och insiders? Jovars, 83% av alla affärer under april är köp. Bra köplägen finns alltid, men det gäller att hitta rätt ”bargains”.

Vi hörs inom kort.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *