Renovering och avkoppling

Jag har ägnat helgen åt att riva ner vårt gamla kök som har stått sig starkt sedan 1980 för att bereda plats för det nya som installeras kommande vecka. Skönt att få arbeta fysiskt och tänka på annat än insiders, fonder och företagsstrategiska överväganden. Avkoppling helt enkelt.

Det var en konstig börsvecka, den som har passerat. Marknaden är uppenbarligen nervös över Spanien. Och att handeln på börsen är lite skakig är kanske inte särskilt konstigt. Statsfinansiella problem och efterföljande kapitalinjektioner kan få marknaderna att gunga när rykten florerar kring problem för andra länder än Grekland. Och så kommer det säkert att se ut de kommande 1-2 åren.

Min gissning är att börsen kommer att gå in i en svajande period under resten av våren+sommaren som resulterar i något stigande kurser men att vi får se rejäla kursuppgångar under hösten. Det blir spännande nu också att följa utvecklingen kring banksektorn. Personligen så tror jag att bankaktierna kommer att vara en förlustbransch den närmaste tiden.

Insiders har börjat april månad positivt, men aktiviteten är låg för att inte säga mycket blygsam. Bara omkring 0,3 procent av alla insiders har varit aktiva hittills och det är mycket lågt. För de som har en positiv syn på börsen vore det bästa tänkbara att insideraktiviteten tar fart och att de som agerar är neutrala alternativt positiva. Tillsammans med det positiva agerande från juni-december 2011 skulle det vara en ytterligare indikator att börsen ska upp. Till detta återkommer jag…

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *