Uppdatering: Apple + insiders

Långfredag och börserna är stängda. Men så mycket tråkigare än så behöver det ju inte bli. Men lite tid till eftertanke är alltid bra.

Igår nådde Apple nytt all-time high och handlades vid USA-börsernas stängning på 633 dollar, eller en uppgång med 1,5 procent igår och yy procent under 2012. Jag har tidigare skrivit om Apples och det faktum att de högt avlönade ledande befattningshavarna äger inget, lite eller klart begränsade mängder av bolagets egna aktier. För mig spelar det ingen roll hur lojala de har varit bolaget – att inte äga aktier när man är en av piloterna i bolaget kan bara tolkas på ett sätt. De är tjänstemän som söker att maximera den egna lönen istället för att arbeta för det som är det bästa för aktieägarna. Ett liknande exempel hittar vi i Sverige där styrelsen i Scania inte äger några större mängder av deras aktie.

Det finns all anledning att återkomma till ovanstående flera gånger framöver.

När det gäller insiders agerande i Svenska aktier just nu så har de börjat april i en positiv anda. Andelen köp ligger just nu på 70 procent. April och maj blir två viktiga, och sannolikt avgörande, månader på hur jag själv ser på ”marknaden”. Insiders har som bekant sålt relativt mycket under de första månaderna av 2012 och fortsatta och tilltagande försäljningar vore negativt. Det jag förväntar mig nu är betydligt positivare insiders under april och maj. Om detta inträffar ligger alla fakta i rätt ordning för en fortsatt börsuppgång under 2012.

Med detta önskar jag er en Glad Påsk! Det är ju det där med att inte lägga alla ägg i samma korg, men det känner ni ju till…

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *