Delade meningar

Halvdag på börsen och strålande solsken inför påskledigheten. Det kunde varit sämre. Ja, det kunde varit bättre också för den delen. Varmare i varje fall. Men vi kan ju som bekant inte få allt.

När jag tittar på era svar igår om anonymitet så är det lite av delade läger. En ena halvan tycker att det är viktigt att veta vem bloggaren är och andra halvan att det inte spelar någon   eller att de föredrar att inte veta vem det är. Och svaren överraskade nog mig själv en aning – jag hade förväntat mig att de flesta skulle vilja veta vem bloggaren är. Men då hade jag också som utgångspunkt att bloggen handlar om kunskap, och det är ju svårt att förmedla kunskap om man inte avslöjar sin identitet, bakgrund och kunskap. Kan jag tycka.

Som exempel: om jag kritiserar aktietipsen i tidningarna och raljerar om hur dåliga dem är så kan det ju vara bättre information om läsaren vet att jag har forskat på ämnet. Jag menar, vem som helst kan ”såga aktietipsen” för det kräver ju ingen forskartitel, men utan djupare kunskap om ämnet blir också budskapet urvattnat. Eller?

För ett par dagar sedan fick jag ett mejl från en anonym bloggare. Som uppgav sin riktiga identitet. Och han skrev också varför han var anonym. Och jag kan förstå honom – så visst finns det skäl. Men jag håller dock fast vid att när man har ett stort antal följare och skriver om investeringar så ska man inte vara anonym.

Idag ska jag skriva kvartalsrapporter så att alla fondsparare kan se våra fonders innehav per den siste mars. Därefter blir det långlunch.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *