Boktips för den finansintresserade…

Som pris för den som döpte denna blogg tilldelades ett bokpaket. Häromdagen landade så bokpaketet från mig hos vinnaren Mikael Zilléns brevlåda (följ förresten Mikael på Twitter via @Mikael_BoxIR).

Jag har fått frågor kring vilka böcker Mikael egentligen fick och en sammanställning kommer här nedan. Även om jag kan rekommendera dem samtliga, skulle jag särskilt rekommendera ”Wisdom of Crowds” – en sanslöst intressant bok. Tänkte själv läsa den igen om ett par veckor. Har du inte läst den – gör det nu…

Product Details

The little book of value investing av Christopher H. Browne:
Som alla böcker i ”little”-serien, en enkel, rak och extremt lättläst bok. Skriven av Chris Browne som är delägare på den ”lilla” value-lådan Tweedy-Browne i New York som förvaltar ett kapital på omkring 40 miljarder med omkring 20 anställda. Jag fick den signerad av två vänner som arbetade på samma våningsplan som Chris för några år sedan. Tweedy-Browne har också skrivit en uppskattad artikel ”What has worked in investing” som man kan ladda ner gratis. Läs den – litteraturlistan innehåller mycket intressant forskning på de områden som artikeln diskuterar för ännu fler uppslag. Notera också att Tweedy-Browne själva noga tittar på insiders investeringar som en viktig trigger när de investerar.

Product Details

The wisdom of crowds av James Surowecki:
Förmodligen en av de bästa tankeväckande böckerna jag har läst och som är viktig på finansmarknaden också. Filosofiskt underbar!

Product Details

The vital few vs. the trivial many: invest with the insiders, not the masses av George Muzea:
Författaren har själv idag en verksamhet där han ger råd till bl.a. amerikanska institutioner om hur de ska agera efter insiders. Han lär dig, bland annat, om att pareto-principen gäller även på aktiemarknaden. Bra, tankeväckande, och om insiders.

Investment Intelligence from Insider Trading

Investment intelligence from insider trading av Nejat Seyhun:
Skriven av kungen av forskning kring insiderhandel. Jag hade kontakt med Nejat när jag själv forskade kring insiderhandel och det var faktiskt nära att vi skrev en artikel tillsammans, men det bidde ett fondbolag istället.

Lönsamma aktietips? : Verkligheten bakom tidningarnas och analytikernas akti

Lönsamma aktietips? av Olle Rossander och Erik Lidén:
En bok jag själv har författat och som baseras på min forskning kring aktietipsen i tidningarna – världens största utvärdering av aktietips i tidningarna. Kartlägger aktietipsen i samtliga tidningar under perioden 1995-2004 och utvärderar ”vad som hände efter tipsen gavs”. Tidningarna ges också oredigerat utrymme att kommentera resultaten. Retar säkert någon genom att marknadsföra min egna bok 🙂

Har du redan läst någon av böckerna? Skriv gärna en kommentar och berätta för de andra vad du tycker är bra (eller kanske dåligt) med böckerna!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *