Skistars rapport

För nästa exakt en månad sedan gav jag deltagarna på Privata Affärers placeringskväll i Göteborg tipset att köpa Skistaraktien. Idag har bolaget kommit med sin delårsrapport och jag känner att jag har en skyldighet att uppdatera min syn på bolaget särskilt eftersom aktien har tappat 8 procent sedan placeringskvällen att jämföra med en nedgång för börsen på knappa 2 procent.

På placeringskvällen var min analys att flera av bolagets ledande befattningshavare hade ökat sina innehav ganska kraftigt vid årsskiftet. Det var framförallt styrelseledamöterna Erik och Mats Paulsson som ökade sina innehav rejält vid årsskiftet. Dessutom ökade både finans- och marknadscheferna sina innehav ganska ordentligt under februari. När insiders ökar sina innehav nära inpå en förestående rapport brukar det vara en ganska tydlig indikation på att något är på gång i bolaget. Detta är särskilt tydligt när det gäller insiders som är operativa i bolaget så som exempelvis finanschefen är.

Reaktionen på dagens rapport blev inledningsvis ganska negativt med en nedgång på ned emot 3 procent. När aktien stängde idag var det med en nedgång på 0,6 procent vilket var något bättre än börsen.

Öresund sålde ut några större poster i slutet av februari och det är inte helt otänkbart att sådana försäljningar kan fortsätta. Öresunds har fortfarande c:a 3 miljoner aktier. En fortsatt försäljning av aktier kan pressa aktien ytterligare.

Slutsatsen får ändå bli att de insiderköp vi såg vid årsskiftet samt under februari från finans- och marknadscheferna och det faktum att dagens rapport inte var uppseendeväckande negativ ser jag ingen anledning att ändra den positiva synen på aktien. Däremot bör man titta noga på hur insiders agerar nu efter rapporten då det handelsförbud som råder inför rapporten inte längre gäller. Det kommer ge en ytterligare fingervisning om framtiden.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *