En värld av insiders

Stefan Persson, Gustaf Douglas, Melker Schörling, Sven Hagströmer, Mats Gabrielsson, Mats Qviberg, Hans Wallenstam, Sten K Johnson, Antonia Axelsson Jonsson, Ola Rollén, Christina Stenbeck.

Känns namnen bekanta? Trodde väl det. Men hur är det med namn som Sy Sr Henry, Peter Kwon, Premji Hashan, Tiong Lay Yeoh, Sheng Jian Zhong och Mong-Koo Chung?

De mindre bekanta namnen ovan utgör några av de mest tongivande insynspersonerna i Asien. Tillsammans äger de aktier i de egna bolagen till ett värde av 200 miljarder kronor och flera av dem är viktiga insiders i en rad bolag, exempelvis har Mong-Koo Chung med ett stort ägande i en rad Hyundai-bolag. Premji Hasham är en av världens mest förmögna personer med ett ägande i det indiska IT-bolaget Wipro värt närmare 100 miljarder kronor.

Vore det inte intressant att följa insiders även i andra länder än i Sverige?

Scientia gör vi detta. Vi har redan idag en fond som tar rygg på de insiders som finns i Filippinerna, Indien, Hongkong, Malaysia, Singapore och Sydkorea – Scientia Asien. Tänk dig att du inte behöver ha ett stort team av analytiker som ska försöka analysera bolagen i dessa länder. Det finns ganska många bolag i de asiatiska länder som Scientia Asien placerar och det vore praktiskt ogenomförbart att dagligen analysera alla bolag på dessa marknader. Bara i Indien finns närmare 4 000 börsbolag. Med Scientias InsiderModell kan vi dagligen följa vad 60 000 insiders i Asien gör. Men det slutar inte där – InsiderModellen kan varje dag analysera ett obegränsat antal bolag genom de placeringar som insiders gör.

Redan idag finns insiders aktieaffärer dagligen i ett 50-tal länder. Ett urval ur dessa är: Australien, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indien, Irland, Italien, Japan, Sydkorea, Holland, Malaysia, Nya Zeeland, Filippinerna, Polen, Portugal, Ryssland, Singapore, Sydafrika, Spanien, Schweiz, Storbritannienn, USA, Vietnam.

Och antalet länder med daglig information om insiders aktieaffärer blir bara fler och fler. Redan idag knackar ett 50-tal ytterligare länder på dörren till att ta detta steg.

Min fråga till er – på vilka länder skulle ni helst vilja se en fond efter insiders? Svara på enkäten högst upp på sidan. Du kan välja maximalt tre länder!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *