Ni har talat: ”Lundberg är den vi följer!”

Tack alla ni som har röstat på vilken insider ni helst tar rygg på – och den ni helst följer är Fredrik Lundberg! Hela 39 procent av era röster gick till Fredrik Lundberg.

Fredrik Lundberg är son till byggmästaren Lars Erik Lundberg och är idag VD i investmentbolaget Lundbergföretagen och hans ägande i detta bolag uppgår till 90 procent av rösterna och 53 procent av kapitalet. Han äger också, direkt och indirekt via sitt ägande i Lundbergs, ett stor del av Industrivärden som i sin tur har ett stort ägande i många stora svenska börsbolag. De bolag som Lundbergföretagen har stora intressen i är Hufvudstaden och Holmen där man är majoritetsägare. Dessutom är man storägare i Husqvarna, Industrivärden, Indutrade, Skanska, Sandvik och Handelsbanken. Som en anekdot så ryktas det om att Lundberg har en jurist anställd – enbart för att hålla koll på de affärer han gör och vilka som därför måste rapporteras till Finansinspektionen.

Fredrik Lundberg är, för övrigt, en stabil och långsiktig investerare som ”målar bilden” övergripande och långsamt – men ack så framgångsrikt. Därför är det inte så förvånansvärt att han kommer högst upp på er lista över insiders ni följer.

Sedan 1991 hamnar dessutom Lundberg som nummer 2 på listan över mest aktiva insiders i Scientias statistik.Han har gjort inte mindre än 1 018 affärer varav 80 procent är ”köp”. Det kan bara tolkas på ett sätt: han är den typen som stannar i ”sina” bolag och återinvesterar utdelningarna i dem. Det är också den typen av investerare som lyckas bygga stora förmögenheter. För övrigt befinner sig idel framgångsrika placerare högst upp på all-time-high-listan över de mest aktiva placerarna.

Men, den listan får jag återkomma till en annan gång…

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *